Dé lekkerste chocolade-bananenbrood met maar 6 ingrediënten 🤤
De smaak van chocolade is mijn all-time favorite. Je kan er me altijd een plezier meedoen. Omdat ik natuurlijk niet altijd chocolade kan eten, probeer ik wel vaak receptjes uit die voedzaam zijn én die me deze smaak bezorgen.
Bananenbrood + cacao? Dat maakt voor mij dan ook een perfecte combinatie.
Meer nog! Dit recept heeft nog een aantal andere voordelen:
- je kan deze super easy mealpreppen
- je kan deze voor een grote hoeveelhid batchen
- je kan deze, in porties, voor 3 maand invriezen 🤯
Geen excuses meet! Maak deze topper en laat me weten wat je er van vond 🤗
Zo maak je het:
- Prak 3 (rijpe) bananen met een vork en doe in een kom.
- Voeg 3 eieren een voor een toe en klop ze door de geprakte bananen.
- Voeg de droge ingrediënten toe en roer goed om: 150g amandelmeel, 30g cacaopoeder, 2tl bakpoeder en een snuifje zout.
- (Hak eventueel wat walnoten fijn en roer deze door het beslag).
- Bak het chocolade bananenbrood voor 45 minuten in de oven op 180°C. Houdt het brood tijdens het bakken wat in de gaten. Wordt het te snel donker? Dek dan af met aluminiumfolie.
- Laat het bananenbrood helemaal afkoelen, snijdt in stukken en geniet!
Denk je dat je iemand een plezier doet met dit receptje? Deel het dan met die persoon (of op jouw socials).
#sharingiscaring