Verwarmende quiche

Hoe kouder het buiten wordt, hoe warmer en gezelliger we het binnen kunnen maken. En er gaat niets boven een heerlijk verwarmende quiche.

Het is een perfect gerecht om op voorhand te maken (het moet toch even stollen) én om mee te nemen als lunch. 🤩🙏

Vliegen we er meteen in?

Voor het deeg kan ik je 2 opties geven. Je kan een kant-en-klaar bladerdeeg uit de winkel kopen. Deze haal je dan best eventjes op voorhand uit en prik je een aantal gaatjes met een vork. Of je kan je eigen deel met extra vitamines maken op basis van een bloemkool of broccoli 💪

  1. Maal een bloemkool of broccoli tot fijne korrels (zoals rijst) en duw het vocht uit via een keukenhanddoek.
  2. Voeg 1 ei, een handvol havermeel en wat paprikapoeder toe; roer goed om.
  3. Verspreid het mensgel over een bakvorm en bak al kort af in de oven op 170°C.

Voor de inhoud kan je echt alle kanten op. Ik geef je mijn favoriete combinatie mee. Maar weet dat je dit met alle soorten groenten, eiwitbronnen en kaas kan doen!

  1. Kluts 4 eitjes en 200ml sojaroom door elkaar.
  2. Voeg gekookte spinazie, zongedroogde tomaten en oregano toe.
  3. Giet het mensgel over het (voorgebakken) deeg.
  4. Voeg zo’n 100g blokjes feta toe.
  5. Bak nog 20 à 30 minuten af in de oven.
  6. Serveer met een fris slaatje.

Ziezo mijn favoriete combinatie voor een quiche. Eentje die hier maandelijks wel eens de revue passeert, gewoon omdat het zo lekker en gemakkelijk is 🥰

gezonde voeding
Lees jij mijn tips voor een gezond én gelukkig leven bij je volgende koffie?
Vul dan hier je mailadres in!