Groentepannenkoekjes

Wist je dat meer dan 70% van onze westerse bevolking niet aan de dagelijkse hoeveelheid groenten en fruit komt? 🤯

En ik hoor het zelf ook vaker en vaker; over hoe moeilijk het wel niet is om aan deze portie te komen…

Maar Eliza, wat is nu een goede portie?

De gezondheidsraad raadt aan om 300g per dag te eten. Voor mij is dit een absoluut minimum, want de echte magie begint pas als je meer dan dit eet. Wanneer je je lichaam echt alle bouwstoffen gaat gunnen.

Er zijn dus nog een aantal andere vuistregels die je kunt gebruiken:

💪 5 porties groenten en fruit per dag (als minimum)

💪 30 soorten per week (groenten, fruit, maar ook kruiden!)

💪 Per dag de regenboog eten (om een variëteit aan vitamines en mineralen binnen te hebben). Deze is ook een leuke als je kinderen hebt: maak een checkbox en kijk wie het meeste kleur heeft gegeten op het einde van de dag 🤓

Wat dacht je van een perfect mealprep recept boordevol groenten?

Ooit al gehoord van groentepannenkoekjes?

💚 Deze zijn overheerlijk, gebalanceerd én je kan ze nog eens makkelijk mealpreppen. De voordelen?

💚 Het deeg is super snel klaar, enkel het bakken duurt eventjes. Maar met 3 pannen op het vuur heb je in 1, 2, 3 een hele batch.

💚 De pannenkoekjes blijven tot 4 dagen goed in de koelkast én tot 3 maanden in de vriezer! Belangrijk is dan wel dat je ze per portie invriest.

💚 Je kunt ze zo uit het vuistje eten als ontbijt on the go of snack OF als lunch met een slaatje of hummus (hallo extra groentjes!).

Probeer je ze ook? Post het op je stories en tag foodworx.be 🙏 

Groentepannenkoekjes

Zo eet jij (en je kinderen) meer groenten zonder dat je het door hebt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 minuut
Gang Bijgerecht, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 10 pannenkoeken

Ingrediënten
  

  • 200 g Chinese kool
  • 200 g Wortel
  • 200 g Havermeel
  • 10 g Bakpoeder
  • 4 stuk eitjes
  • 2 stuk Lente-uitjes
  • 1 bos Basilicum, dille, bieslook, rosemarijn, … Kies je favoriet
  • Peper, zout naar keuze
  • Specerijen(chilipeper, lookpoeder, italiaanse kruiden, …) naar keuze

Instructies
 

  • Snipper 200g Chinese kool fijn, rasp 200g wortel (of een andere groente dat niet veel vocht verliest; denk aan pastinaak) en snijd 2 lente-uitjes in fijne ringen.
  • Hak een bos verse kruiden, blaadjes en fijne takjes, grof. Je kunt hier vrij kiezen, denk maar aan basilicum, dille, bieslook, rosemarijn, …
  • Doe alles in een kom en meng met 200g havermeel, 10g bakpoeder, peper, zout en specerijen naar keuze (bv chilipeper, lookpoeder, italiaanse kruiden, …).
  • Voeg 4 eitjes toe en meng goed tot wanneer al het meel is opgelost in de eitjes.
  • Verhit wat olie in een grote pan. Lepel twee flinke eetlepels beslag in de pan en maak een dikke pannenkoek. Herhaal tot wanneer de pan vol ligt.
  • Bak de pannenkoeken 2 à 3 minuten op elke kant, tot wanneer ze goudbruin zijn en stevig aanvoelen. 
  • Herhaal met de rest van het beslag. Normaal kan je hier zo’n 10 pannenkoekjes uithalen.

Notities

Liever wat minder koolhydraten? Vervang dan de havermeel door kikkererwtenmeel (en een scheutje citroensap voor frisheid), zo haal je extra vezels én eiwitten binnen 💪.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Ken je iemand die ook wel wat meer groenten kan gebruiken? Stuur deze blog dan door 😇

Ps: Bots je zelf nog te veel en heb je nood aan begeleiding? Weet dat ik graag jouw partner in crime ben.

gezonde voeding
Lees jij mijn tips voor een gezond én gelukkig leven bij je volgende koffie?
Vul dan hier je mailadres in!