Mijn liefde voor de Aziatische keuken en… pad thai!
November 2018 markeerde een belangrijke mijlpaal voor mij: mijn eerste reis buiten Europa, mijn eerste bezoek aan Azië en mijn droomreis naar Bali. Wat een culinaire ervaring! Van het vers geplukte fruit tot de geurige straatgerechten, het was een ontdekkingstocht voor mijn smaakpapillen. Wat ik al wel wist, was dat ik een voorliefde had voor de Aziatische keuken, maar het was pas in Bali dat ik besefte hoe weinig ik er eigenlijk van kende en vooral had geproefd.
Sinds mijn reis naar Bali ben ik gepassioneerd geraakt over het maken van Aziatische gerechten. En ik zeg heel bewust Aziatisch getint, want ik pretender niet dat ik het even goed kan als de lokale bevolking. Maar met elke reis leer ik meer en probeer ik mijn kookkunsten te verbeteren. Eén gerecht dat ik absoluut niet kan missen is pad thai! Het is mijn ultieme comfort food geworden, en ik ben er zelfs een beetje verslaafd aan.
Op de foto zie je de allerlekkerste pad thai die ik ooit heb gegeten. Dit gerecht werd geserveerd op een eetbaar bordje, met uitzicht over de prachtige rijstvelden van Bali – een moment dat ik nooit zal vergeten. Het is dan ook geen verrassing dat ik pad thai regelmatig thuis maak, want het brengt me altijd terug naar dat bijzondere moment.
Wat het zo fijn maakt om pad thai zelf te maken, is dat het super eenvoudig is en je het gemakkelijk in grotere hoeveelheden kunt bereiden. Zo kun je meerdere porties batchen en je hebt altijd een heerlijke maaltijd binnen handbereik. Mijn basisrecept is snel en lekker, en ik vul het vaak aan met geroosterde kip of tofu voor extra eiwitten. Het is een veelzijdig gerecht dat je kunt aanpassen aan je eigen voorkeuren.
Wil je dit gerecht binnenkort ook proberen? Tag me dan zeker de volgende keer dat je het maakt! Het geeft me altijd een geluksmomentje om te zien hoe anderen genieten van mijn favoriete pad thai-recept.
Veel plezier met koken en geniet van de heerlijke smaken van de Aziatische keuken!
Easy Pad Thai
Ingrediënten
Voor de saus
- 50 ml kokend water
- 2 eetlepels bruine suiker
- 3 eetlepels vissaus
- 1 eetlepel limoensap
Voor de pad thai
- 2 cm gember
- 1 teentje knoflook
- 400 gram chinese kool
- 200 gram sojabonen
- 2 paprika
- 8 eieren
- 200 gram rijstnoedels
- 80g gram gezouten pinda's
Instructies
Maak de saus
- Verhit het water, voeg de suiker toe en laat deze smelten
- Voeg alle ingrediënten voor de saus toe en roer goed door
Voor de pad thai
- Bereid de rijstnoedels volgens de instructies (meestal is dit 30 minuten laten trekken in kokend water)
- Snijd de gember en knoflook fijn > fruit deze in een hete pan
- Snijd de kool en paprika in fijne reepjes > wok deze in de pan tot de kool geslonken is
- Voeg de sojabonen toe en wok mee
- Schuif de groenten opzij en voeg de eitjes toe in de pan > bereid als een roerei
- Wanneer de eitjes bijna (nog niet helemaal) gestold zijn, roer het geheel goed door
- Voeg de rijstnoedels en saus toe
- Serveer met de pinda's (en eventueel wat limoen)