Rode Thaïse Curry

Mijn hart ligt in de Aziatische keuken en dat zal altijd zo blijven. De kruiden, de geuren, de smaken, … het geeft allemaal zo’n boost. Niet enkel aan mijn mentale gezondheid of mijn herinneringen aan de mooie reizen die ik al heb gemaakt, maar ook aan mijn immuniteit. Wanneer ik een hele wek Aziatisch kook, kom ik zo aan de 30 verschillende planten! 🙌

30 planten? Wat bedoel je hiermee?

Het eten van 30 verschillende planten per week geeft je gezondheid een enorme boost? Dit klinkt misschien als veel, maar het is gemakkelijker dan je denkt. Van groenten en fruit tot kruiden en noten, elke plant biedt unieke voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren.

Het belangrijkste voordeel van het eten van 30 planten is de variëteit aan voedingsstoffen die je binnenkrijgt. Elke plant heeft zijn eigen unieke combinatie van vitamines, mineralen, antioxidanten en vezels. Door zoveel mogelijk verschillende planten te eten, geef je je lichaam alles wat het nodig heeft om gezond te blijven en ziektes te voorkomen. Denk aan de vitamine C in citrusvruchten, de vezels in peulvruchten, de antioxidanten in bessen en de gezonde vetten in noten.

Daarnaast heeft het eten van 30 verschillende planten een positief effect op je darmflora. Hoe meer variatie je hebt in je dieet, hoe beter je darmen kunnen functioneren. Dit heeft niet alleen invloed op je spijsvertering, maar ook op je immuunsysteem, humeur en energielevels.

Maar hoe krijg je die 30 planten binnen? Het is simpel! Voeg een extra groente of fruit toe aan elke maaltijd. Begin je dag met een smoothie boordevol bessen, spinazie en chiazaad. Voeg kruiden zoals basilicum en koriander toe aan je lunchsalade. En maak je avondmaaltijd compleet met een kleurrijke groentenmix, noten en zaden. Door kleine veranderingen te maken, kun je gemakkelijk aan je doel komen.

Het is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor je smaakpapillen! Het eten van verschillende planten zorgt voor een rijkere smaak en een gevarieerder dieet. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het toevoegen van meer planten aan je maaltijden en voel het verschil!

Eén recept die ik heel graag maak en deel met vrienden is een rode Thaïse curry. Heel mijn keuken ruikt overheerlijk. Het ruikt zò lekker dat de buren zelfs jaloers worden 🙈

Wat denk je, maken we jouw buren ook jaloers? Laat je het me weten wanneer je deze uitprobeert? Ik ben super benieuwd naar wat je er van vond 😇

Rode thaise curry

Een boost voor jouw immuunsysteem.
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rode uit
  • 2 cm gember
  • 6 kleine lepels currypasta
  • 2 grote zoete aardappelen Snijd deze alvast fijn voor je start
  • 6 kleine lepels tahini
  • 1 liter groentebouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 800 g kikkererwten
  • 1 handje pindanoten
  • 1 handje fijngesneden pijpajuin

Instructies
 

  • Verhit wat kokosolie in een pan en fruit de rode ui en gember voor 5 minuten
  • Voeg de rode currypasta toe en roer goed door
  • Voeg fijngesneden zoete aardappel, de tahini en groentebouillon toe & laat het geheel voor 25 minuten sudderen
  • Voeg de koksmelk en kikkererwten toe en roer het geheel goed door.
  • Serveer met wat pinda's en fijngesneden pijpajuin
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
gezonde voeding
Lees jij mijn tips voor een gezond én gelukkig leven bij je volgende koffie?
Vul dan hier je mailadres in!