Tijdens de zomer kook ik heel graag met kleur! Eigenlijk altijd, maar in de zomer maakt het me wel extra blij 🏳️🌈
Wist je trouwens dat je best 30 soorten ‘planten’ per week eet? Doe je dit nog niet? Dan mis je misschien wel de voordelen van een gevarieerd voedingspatroon.
Elke plant bevat andere vitaminen en mineralen, elk met een uniek voordeel voor onze gezondheid.
Met planten bedoel ik allerlei gezonds; groenten, fruit, noten, zaden, granen, peulvruchten, kruiden… Hoe meer variatie, hoe meer je je immuniteit een boost geeft. Als je het nog niet doet, dan is het héél gemakkelijk om op zoek te gaan naar iets nieuws en dat toevoegen aan jouw voedingspatroon.
Met deze shakshuka sla je twee vliegen in één klap:
Jij boost jouw immuniteit!
Met de Padova Reserve pannen van GreenPan (en hun unieke golden handles en witte pfas-vrije coating) ziet het er prachtig uit. Ik koos voor de Light Blue, maar ze hebben nog tal van kleuren!
Wat denk je, verras jij binnenkort je vrienden op een zomerse brunch?
Post jouw versie op Instagram en tag @foodworx.be! Ik geniet er van om te zien hoe ik anderen kon inspireren 💚
Shakshuka
Ingrediënten
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1 rode paprika
- 70 gram tomatenpuree
- 400 gram blik tomaten
- 0,5 theelepel komijn
- 1 theelepel paprikapoeder
- 0,5 theelepel chilivlokjes
- 3 eieren
- 1 avocado
- 250 gram mozzarella bolletjes
- 2 eetlepels zaden (naar keuze)
- Peper & Zout
Instructies
- Laat de kokosolie smelten in een hete pan.
- Snipper de ui en look en fruit deze in de pan.
- Snijd de paprika in blokjes en bak mee met de ui totdat deze glazig zijn.
- Voeg dan de tomatenpuree, kerstomaten in blik, komijn, paprikapoeder en de chilivlokken toe en laat het geheel 10 tot 15 min. inkoken
- Maak vervolgens kuiltjes in het mengsel en vul ieder kuiltje met een ei. Plaats de deksel op de pan en pocheer de eieren 3 tot 8 min.
- Snijd de avocado in dunne plakken. Garneer de bovenkant van de shakshuka met plakjes avocado, mozzarella en zaden. Voeg naar eigen smaak peper en zout toe.