Het is officieel zomer en wat houd ik er van! De zomer is met voorsprong mijn meest favoriete seizoen. De zon, het seizoensfruit, frisse slaatjes en iced chai lattes. Daar maak je mijn dag mee 😎
Ook in mijn keuken merk je dat het zomer is.
- Warme havermoutpapjes maken plaats voor overnight oatmeal.
- Soepen blijven wel nog, maar worden ook al eens vervangen door een frisse smoothie.
- Zelfgemaakte iced tea en limonade.
- en veel meer slaatjes!
Mijn 3 go-to gerechtjes wijzigen ook. En als je nu zo iets hebt van “euhm go-to gerechtjes?” Dit zijn dé gerechten die
- Gemakkelijk te maken zijn
- Lekker zijn
- én gezond zijn
Wanneer je standaard zo’n 3 gerechten door en door kent, dan kun je altijd terug vallen op een paar toppers! Ook tijdens drukkere dagen.
Eén van mijn standaard gerechten tijdens koudere dagen is een chili sin carne. Hartverwarmend en super voedzaam (er zitten maar liefst 6 soorten groenten in + een diversiteit aan kruiden).
Voor de zomer durf ik dit ook wel eens maken, maar gaat mijn voorkeur uit naar iets dat ik zowel warm als koud kan eten. Afhankelijk van waar ik die dag zin in heb 🤭
Een jaar geleden ging ik naar Marokko. Ik vind het altijd leuk om zelf een aantal gerechten en smaken te proberen voor ik naar een land ga. Zo botste ik op deze super eenvoudige, maar super lekkere quinoasalade. Sindsdien staat het regelmatig op mijn weekmenu 🙏
Naast dat het makkelijk te maken is, heeft het nog een aantal andere handigheden.
- Je kunt het als een hoofdmaaltijd eten, maar ook als bijgerecht voor bij de BBQ.
- Je kunt het makkelijk batchen voor meerdere porties/dagen.
- Je kunt het zelfs invriezen voor later. Wanneer je het invriest, dan zou ik wel de feta en geroosterde pitjes pas toevoegen bij het serveren.
Probeer jij het ook? Deel dan zeker een foto op één van jouw socials en tag foodworx.be 😇
Geniet er van 🤗
Marokkaanse quinoasalade
Ingrediënten
- 200 g quinoa
- 500 ml groentenbouillon
- 1 aubergine
- 2 paprika's kleur naar keuze
- 1 teentje knoflook
- 80 g gedroogde abrikozen
- 50 g zongedroogde tomaten
- 100 g feta
- 200 g kikkererwten
- 2 kleine lepels ras al hanout
- pijnboompitten
Instructies
- Kook de quinoa in de groentenbouillon.
- Snijd de aubergine, de paprika’s, het teentje knoflook in blokjes en gril deze in de oven of in een pan.
- Snijd de gedroogde abrikozen, zongedroogde tomaten en feta in kleine stukjes.
- Meng de quinoa met de geroosterde aubergine, de fijngesneden groenten, feta en kikkererwten.
- Kruid af met ras al hanout, peper en zout.
- Serveer met geroosterde pitjes (mijn voorkeur gaat uit naar pijnboompitten).